Презентационни умения

Регистрацията е приключила.

 

Презентационно и словесно майсторство

 

          Датите, на които ще се проведе курсът са: 2-ри, 5-ти, 9-ти, 12-ти, 16-ти, 19-ти, 23-ти и 26-ти ноември, 2020 г. 

___________________________________________________

Извънредно пандемично издание, с всички противоепидемиологични мерки! В нова по-широка зала и изобилие от дезинфектант!

___________________________________________________

Този практически насочен курс е създаден през 2014 г и се провежда за седемнадесети път в София, като през него са минали над 290 курсиста.

Курсът, създаден и воден съвместно от победителя в предването на БНТ "Ръкописът" през 2015 г., Майсторът на думите и автор на най-четения български разказ в интернети един от най-успешните романи в България, доц. д-р Георги Бърдаров и писателя Иво Топалов, управител на Master Academy, бизнес треньор и обучител, както и създател и водещ на формата „Майстор на думите“ и "Университет на успеха". Двамата имат и страница - "Говорят Иво и Жоро".


Защо смятаме, че нашият курс е един от най-добрите? 


Първо, всеки един елемент от него е проигран многократно в практиката и е доказано, че работи. Двамата, Георги и Иво, имат стотици часове прекарани на сцената на различни научни, публични и популярни форуми, обучения или презентации пред пълни зали от няколко десетки до няколко стотин човека.

Второ, курсът се базира на изключително сериозна теоретична подготовка, включваща водещите презентатори и публични говорители в световен мащаб.

И трето, залагаме на сериозни практични задачи, чрез които даваме възможност на курсистите веднага да приложат на практика придобитите нови умения.

В рамките на осем срещи ще научите:

___________________________________________________

 

___________________________________________________

На всички тези и много други въпроси ще намерите отговор в курса по Презентационно и словесно майсторство (основно ниво).


Ето и още инфо, директоно от източника:

 


Към кого е насочен курсът:


При условие, че по всяко време и във всяка ситуация, ние презентираме, то курсът е насочен към всички, които искат да започнат да правят впечатляващи и запомнящи се презентации (независимо дали става въпрос за компания, продукт, идея или самите тях), да усвоят умението да говорят пред публика или в големи компании, да се научат да разказват истории . Освен това, знанието е предназначено за всички, които се страхуват от внимание и публика или сцена, но искат или им се налага да правят професионални презентации. Заедно ще поставим основите на едно преодоляване на страха от сцената и първите стъпки към мечтите - понеже, ако искаш да убедиш някого в нещо, то е необходимо да можеш да го представиш.

Завършилите курса,  ще получат сертификат за присъствие от Master Academy Ltd..


За словото и презентациите:


От древни времена умението да се говори публично и да се разказват истории е било едно от най-ценените. Хората са четяли книги публично, пеели са епоси, поставяли са пиеси. В днешно време съществуват хиляди начини една история да достигне до нас. От пълнометражни филми, пълни с 3D анимация и ефекти, прекрасни книги и разкази, отпечатвани в хилядни тиражи, до пъстри мини-клипчета в социалните мрежи. Това са прекрасни преживявания, но поставят сериозни предизвикателства пред всички, които преодоляват страха си и застават на живо на сцената, пред многобройна аудитория или дори само пред един човек. Те трябва да бъдат интересни и да се борят за вниманието на хора, които са свикнали да посягат към дистанционното или малкото хиксче в горния десен край на екрана на компютъра в момента, в който нещо не им допадне. Звучи трудно, нали?

Добрата новина е, че човешките същества са създадени да се учат и всички необходими умения, за да постигнем блестящо представяне на сцената, могат да бъдат придобити и то сравнително лесно.


За курса:


В осем срещи ще имаме лекции и упражнения, ще играем игри и ще приемаме предизвикателства. Забавлявайки се ще научим някои от основните постулати на ораторското майсторство, как да структурираме представянията си, кои са основните грешки на презентаторите, които никога не бива да допускаме. Също така, ще разгледаме и това какво е бъдещето на презентациите според някои от най-големите експерти в света, какъв език на тялото да използваме, как да изнесем и ползваме гласа си (нашият най-силен инструмент) и как да реагираме, ако всичко се обърка.


Автори и водещи,  доказали своята експертиза и умения в редица събития и презентации:


Доц. д-р Георги Бърдаров, Ръководител Катедра „Социално-икономическа география“ в СУ „Св. Климент Охридски”

Д-р Бърдаров победи на 23.12.2015 г. в телевизионния формат за писатели на БНТ "Ръкописът". По-рано, той също стана трикратен безапелационен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите”, организирано от Master Academy и зад гърба си има хиляди часове прекарани на сцената и на трибуната в университета. Той е автор и на най-четения разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав животът”, представен за първи път пред публика на същата сцена и отпечатан след това от множество медии, сред които Public Republic и 24 часа. Ето и видео от самата презентация. Освен това, той е автор на книгата „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС”, както и на предстоящ да излезе сборник с „27 най-велики футболни истории”. Дълги години д-р Георги Бърдаров е сценарист на телевизионното състезание „Стани богат”, както и на предаванията „Аз обичам България”, „Това го знае всяко хлапе”, „Следващият, моля”, и др. Президент е на Университетския клуб по петанка. Последните няколко години той е избиран за най-добър преподавател в Географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, чрез демократично гласуване от студенти, а новият му курс „Етно-религиозни конфликти в ЕС” постави абсолютен рекорд за най-избираем предмет.

Д-р Георги Бърдаров смята, че уменията, които притежава да разказва и прави презентации, са ключови за успеха му като преподавател и като състезател в „Майстор на думите”.


Иво Топалов- управител на Master Academy, не особено запален блогър (Блогът, който усмихва хората), писател, автор на първия български роман за личностно развитие „Полетът на орела” и романът "Докторът", посветен на световният български учен д-р Георги Лозанов, бизнес треньор, обучител и консултант.

Иво е участвал е в множество обучения като водещ обучител, организирал е тренинги и тиймбилдинги. Освен с фирмите и бизнес клиентите, той е работил също и с частни клиенти като треньор и коуч, включително и върху темата „Презентационни умения”. Организирал е събития, семинари и срещи с писатели, както от България, така и от чужбина, посетени от общо над 3 800 души.

Той е завършил СУ „Св. Климент Охридски” със специалност Културология. Занимавал се е, както по време на образованието си, така и след това с Културен мениджмънт и организиране на събития. Основател и водещ е на уникалния за България формат „Майстор на думите”, който се провежда от 2012 г.

Иво вярва в Магията на словото и в това, че ако намерим правилната дума, в правилния момент, можем да достигнем до сърцето.


Провеждане:


Курсът ще се състои вечер от 19.00 ч. в зала за събития "Реализатори" на ул. Васил Петлешков № 1 (в близост до меторстанция Хаджи Димитър)Занятията започват от 19.00 ч. и продължават ориентировъчно до 21.30 ч. 

Записване:

Като попълните формуляра от дясната страна на тази страница или на телефон: 0878/161149.

Цена: 239 лв. при регистрация и плащане до 23.10.2020 г. Цена след 24.10.2020 г. - 279 лв.

Материалите за курса са включени в цената!

Плащането може да бъде извършено по банков път или в брой, а също и чрез наложен платеж на куриер. 

Поемете пътя към мечтите и към сцената!

 

За повече информация телефон 0878/161149

 

 


Обратна връзка от участници в предишни издания:


 

 

 
"От курса ще взема всичко - буквално целия алгоритъм. И ще го прилагам не само, когато се налага да презентирам, а в ежедневието. Радвам се, че имах възможност да разбера какво впечатление оставям в останалите и по какъв начин ме възприемат. Обратната връзка след финалната презентация е БЕЗЦЕННА!"
- Юри Манолов, 2019 г.
__________
 
 
Благодаря от сърце! Ще кажа това, което децата казват след като се пуснат веднъж по високата пързалка : „Искам пак!”,
- Добромир Иванов, 2019 г.
 

__________

"Искам да благодаря на Иво, Жоро и Марги за невероятния професионализъм и подкрепа. Материала беше много добре подбран и поднесен по много достъпен начин и лесен за усвояване. Щастлив съм да съм част от Мастер Академи клуб!"

- Добрин Добрев, 2016 г.

 

__________

 

"Искам да благодаря на Master Academy за професионализма, емоцията и подкрепата. От днес аз започвам един нов старт, гледайки под един различен ъгъл, Научих се, че когато не мога да разреша един проблем - трявба да сменя гледната точка!"

- Румяна Павлова, 2015 г.

 

__________

 

"Горещи благодарности за невероятното преживяване наречено „Курс по презентационно майсторство“. Преди да започна този вълшебен експеримент си мислех, че знам що е презентация и че съм относително добър в това.  По време на курса разбрах, че това всъщност би могло да бъде сравнявано с айсберг, от който внимателно,.... стъпка по стъпка, ....ми бе показвана все по-голяма и по-голяма част. Хубаво е да бъдеш воден от истински професионалисти в лицето на доц. Д-р Георги Бърдаров и писателя Иво Топалов, от които всеки би могъл да научи, както тънкостите на това изкуство, така и да получи подкрепа за първите си стъпки в тази област.  
Още веднъж – благодаря Ви!  Създали сте нещо много полезно за всеки!"
 
- Иво Илиев, 2014 г.
 
 
____________
 
 
"Никога не съм присъствала на друг курс с толкова ясни, точни и практически ползи! Хляди поздрави и благодарности"

- Радка Атанасова, 2014 г.

____________

 
"Курсът “Словестно майсторство и презентационно изкуство” ми беше изключително полезен, много на време дойде в живота ми. Беше ми приятно и релаксиращо, обагатяващо и усъвършенстващо. И двамата, като презентатори ми бяхте изключително интересни по своему с целият си опит, знания и увлекателни разкази. Уникално е как взаимно се допълвате. Немога да си представя семинара без някой от двама ви. Материалът беше сбито и ясно поднесен. Практическите упражнения не липсваха, на което винаги съм държала. Успяхте да поддържате адреналинът в мен. Хуморът и веселото настроението задържаха моето внимание също. Храната и кафе паузите бях на изключително високо ниво. Благодаря ви за инициативата и усилията на 3-ма ви, да организирате този курс. С удоволствие ще го препоръчвам. Със сигурност се чувствам по-обогатена и по-добра в презентирането.
 
А прекрасното е, че като се сетя за изживяните дни заедно се усмихвам и ми става много приятно."
 
- Цветелина Тодорова, 2014 г.
 
____________
 

"Бих искала да ви поздравя и да изкажа моето възхищение относно организирания курс! На по-добър курс не съм присъствала никога и това, което потвърждава думите ми е факта, че никой от нас, въпреки, че беше уикенда, и че беше след уморителна седмица, нито за миг не ни натовари, а напротив - всяка вечер си тръгвахме изпълнени с енергия и удовлетворение!

 
Есенцията на тази толкова широка тема, която така систематично сте подредили (както само един истински меланхолик като мен може да оцени! :) съм абсолютно сигурна, че ви е плод на месеци подготовка и години опит и четене. Затова с това писмо искам от мое име и от името на Радка да ви поздравя за изключителния професионализъм и да ви благодарим за промяната в нас, която стана реалност благодарение на вашия труд!
 
Бихме искали да ви пожелаем много, много успехи и все така да променяте човешки животи!"

- Кристина Тучнио-Бутулеско, 2014 г.

 

____________

 

"Впечатляващ професионализъм. Подготовка до най-малките детайли. Поздравления!!!"

- Петко Петков, 2014 г.