Иво Топалов

За лектора:

Иво  Топалов – културолог, писател, бизнес треньор, обучител и предприемач.

Иво Топалов е завършил СУ „Св. Климент Охридски” със специалност Културология, има и два издадени художествени романа – ”Полетът на орела“ и „Докторът“. Като обучител, той е работил с множество клиенти, провеждайки частни консултации, както и е водил голям брой корпоративни обучения. Сред фирмите изпъкват клиенти като HP Enterprise, Opel, Esky.bg, Buleкo, Medical Dent, Top Express 2000, Baker Tilly– България, ТА Аполо и мн. други.

Иво е участвал и в множество проекти за развитие на хората в компании като Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, Лукойл Нефтохим и много други. Бил е мотивационен говорител и редактор отдел „Личностно развитие“ в голямо българско издателство. Организира и съорганизира събития, фокусът на които е в сферата на личностното развитие, посетени от над  3 500 човека. Сред тях са уникалните формати „Майстор на думите“, Университет на успеха“ и  „Ден на позитивното мислене“.

Води и курс по „Презентационно и словесно майсторство“ съвместно с писателя и учен доц. Д-р Георги Бърдаров, като курсът вече има 12 издания в рамките на 2 години.

 

Няколко думи от лектора:

 „Здравейте, аз съм Иво Топалов и се занимавам с личностно развитие от 10 години. Преди известно време си зададох въпроса: „Кой съм аз, че да уча хората как да живеят?“  Това, което установих за себе си е, че аз не искам и нямам правото да уча никого как да живее. Аз имам огромното желание да предам знанията и уменията, които съм натрупал, чрез множеството обучения, които съм посетил, книгите, които съм прочел, хората, с които съм се срещнал през живота си и са ми повлияли по някакъв начин. Провокира ме един приятел, който ми каза, че ще бъда страшен егоист, ако не споделя наученото през тези 10 години и оставя всичко за себе си. А аз наистина съм стигнал до работещи принципи, които пречупени през призмата на всеки от нас, могат да бъдат успешни!

Участвал съм в безброй обучения за личностно развитие в различни страни – инвестирал съм много време, пари и работа върху себе си. Изчел съм стотици книги за психология и личностно развитие, както когато бях редактор, така и преди и след това.

Но това не е важното.

Важното е другото, това, което обикновено остава неизказано. Като например това, че успях да преодолея себе си и звъннах на приятел, с когото бяхме скарани и не си бяхме говорили 17 години, за да му се извиня. Или това, че отидох да живея 6 месеца в апартамент, пълен с хлебарки, само защото имах панически страх и исках да се справя с него.

Защо точно това да е важното, бихте попитали? Защото аз вярвам, че ако не си изпитал нещо, то нямаш право да говориш за него, а още повече да караш другите да го правят. Ако ти липсват опитът и преживяването, как изобщо заставаш пред хората, за да ги учиш на нещо?

Така заставам пред вас, да водя това обучение:

С ясното съзнание, че съм тествал всичко, което ще научите по време на тренинга, върху себе си, преди да ви заявя, че работи!

Всичко това, което съм днес, съм го постигнал с много труд и работа върху себе си. Изпробвал съм наученото от книгите и от обученията в собствения си живот, докато разбера кое работи за мен и кое не. Защото за да се усъвършенстваме, е нужно да провокираме себе си непрекъснато!

 

 

 


Отзиви от участници в предишни обучения, водени от Иво Топалов:


Илияна Тасева

„Запознах се с Иво Топалов преди 2 години, когато се записах на курс по "Презентационно и словесно майсторство". За мен това изживяване беше магия. Преминах и второто ниво на курса, завладяна от атмосферата, която Иво умее да създава. Присъствала съм на редица негови участия като лектор и обучител и съм научила много важни за мен неща, както в личен, така и в бизнес план.

 

Неминуемо с времето опознах Иво и като човек. Той е една харизматична личност. Умее да те зарази с идеите си и да те вдъхнови за действия! Накратко, страхотен човек и уникален професионалист в това, което прави.“

 


Виктор Василев

 

Много се радвам, че познавам Иво Топалов. За мен Иво е преди всичко един от малкото българи с големи сърца. Много добър приятел и мой учител в презентационното майсторство. Всички обучения са били много качествени и забавни преживявания. Личното ми мнение винаги е било доста критично и това дълги години ме е ограничавало да науча нови неща. Благодарение на Иво аз се отворих да бъда ученик отново. Разбрах, че колкото и да знам винаги мога да покача следващото ниво. Истински професионалист с нещата, които се е захванал и винаги всичко е било на световно ниво. Благодаря!

 


Магдалена Петрова

„През 2017 година изкарах първо и второ ниво на курса „Презентационно и словесно майсторство “.  Преди това бях карала други курсове за презентации, а освен това имах и доста изяви пред публика и в началото, като записах курса бях с нагласата, че няма кой знае какво толкова ново да науча, но не беше така, определено имаше какво да се научи. Много ми допадна структурата на курса, теорията и практичните съвети, които ни дадоха преподавателите, много от тези съвети можеше да ги използваме не само на сцената, а и в реалният живот и в комуникацията ни с хората около нас.

Второто ниво на курса беше невероятно, изцяло практично насочено и всеки път ни очакваха различни и много предизвикателни и  интересни задачи.

Наученото и преживяванията по време на курса много ми хареса, затова препоръчах курса и на приятеля ми, който тази година изкара първо ниво. Той определено беше много впечатлен от опита и знанията, които получи, а също така и от професионализма, ораторските, търговските и психологически умения на преподавателите. След  първото ниво, той помоли Иво Топалов да му стане ментор и да  му помогне да развие потенциала си, да излезе от комфортната си зона, да се пребори с ограниченията, които сам си поставя и да постигне целта си, а именно да работи мечтаната от него професия.“


За първи път присъствах на събитие  на Иво Топалов през 2015г., когато посетих курса по „Презентационно майсторство и ораторски умения”. Иво e човек, който знае много, споделя наистина преживяни истории, а не суха теория, спонтанен, земен и забавен.

През 2017 година, отново посетих курса по „Презентационно майсторство”, не защото ми се налага да презентирам, а защото се нуждаех от малко житейско вдъхновение.  Когато разбрах, че ще организира курс за личностно развитие, му казах, че искам да съм първата записана. 

Вярвам, че новият курс ще бъде полезен, предизвикващ, уникален и вдъхновяващ. Не на последно място искам да похваля и двете книги, които Иво е написал: „Полетът на орела” и „Докторът”. Мой фаворит определено е  „Докторът”, в която се говори за силата и неограничените възможности на човешкия ум, теми, към които Иво винаги се връща отново и отново защото „Всичко е психика” и „ Възможностите на ума са неограничени”.

Колкото по-скоро осъзнаем това, толкова по-добре. Благодаря ти, Иво и до скоро !